Скочи на садржај

TEMPUS ERASMUS PLUS

Srednjoj tehničkoj školi iz Sombora je odobren još jedan značajan međunarodni projekat.

Evropski projekat pod nazivom „Razmenom znanja i iskustava do boljih stručnjaka“, odobren je na konkursu programa EU za obrazovanje Erasmus+, Fondacije Tempus.

Vrednost projekta iznosi 29 007,00 evra i pokriva sve troškove u okviru projektnih aktivnosti. Partner na projektu je Vitalis Gut Wehlitz (Schkeuditz), NemačkaProjektom je predviđeno stručno usavršavanje 15 učenika 2. i 3. razreda naše škole sa područja rada Elektrotehnika, Mehatronika i Mašinstvo i obrada metala.

Na raspisanom konkursu u okviru škole prijavio se veliki broj učenika, a na osnovu uspeha u školi, na takmičenjima kao i pokazanom trudu i zalaganju na stručnim predmetima odabrano je 15 najboljih. Učenici će na mobilnosti pohađati tri stručne prakse: IT (Informacione tehnologije), Metalworkshop (Obrada metala), Smart Home (Pametne kuće), podeljeni u tri grupe i u pratnji dva profesora.

Mobilnost traje dve nedelje i predviđena je za period 15.08.-28.08.2021. godine.

Glavni cilj projekta je stručno usavršavanje učenika u tehnološki visoko razvijenoj zemlji. Na praksi će učenici steći inovativna i primenjiva iskustva koja će moći da implementiraju u dalji rad i učenje. Pored stručnih veština, učenici će boravkom u Nemačkoj i preko brojnih kulturoloških izleta koje organizuje partner upoznati narod, običaje, kulturu i istoriju te zemlje, kao i usavršiti znanje jezika.

Fondacija Tempus i Erasmus+ projekti mobilnosti imaju mogućnost da pošalju učenike i zaposlene na period učenja i stručnog usavršavanja u neku od Erasmus+ programskih zemalja. Srednjoj tehničkoj školi je projekat „Razmenom znanja i iskustava do boljih stručnjaka“ prvi ovog tipa.

Kako je i nakon odabira učenika i dalje vladalo veliko interesovanje za ovaj projekat, projektni tim Srednje tehničke škole je i ove godine podneo prijavu na Erasmus+ projekat mobilnosti fondacije Tempus.

null