PROJEKTI

Šta je projekat, i šta se njime postiže?

Po međunardnom i evropskom standardu projekat ima značenje citiramo: Projekat je privremeni napor preduzet da se stvori jedinstven proizvod, usluga ili rezultat. Jedinstven proces ograničen po vremenu , troškovima i resursima, sastavljen od skupa koordiniranih i upravljačkih aktivnosti, sa datumom početka i završetka, koji je preduzet radi postizanja cilja usaglašenog sa definisanim zahtevima.

Zbog često dotrajalih i nedovoljnih budžeta ustanova može da na alternativni način dobija određena neophodna sredstva za nabavku opreme, mašina, alata, vozila, rekonstrukcija pa čak i izgradnje novih objekata.

Organizacija projekta

 

Pisanje projekta nije lak posao, od ideje do realizacije i predaje projekta potrebno je sve unapred dobro isplanirati!

U projektnom timu dodeljuju se odgovornosti za pojedine delove projekta. U našoj školi članovi projektnog tima jesu sami profesori iz različitih naučnih oblasti.

Uspešan projekat je projekat završen na vreme u okviru budžeta sa ispunjenjem zahtevanih performansi.

Interaktivne table
Projekat nabavke interaktivne table od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice. Realizovan u drugom polugodištu školske 2019/2020. godine.
Razmenom znanja i iskustava do boljih stručnjaka
Projekat mobilnosti za 15 učenika i tri profesora. Putovanje planirano u Škojdic, Nemačka, krajem marta 2021. godine u trajanju od dve nedelje. Projekat podnet Erazmus+ i Tempus.
Participativno budžetiranje
Grad Sombor participativno budžetiranje sprovodi u okviru reforme poreza na imovinu uz pomoć Ministarstva finansija, Ambasade Švajcarske i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a uz tehničku podršku Stalne konferencije gradova i opština. Deo sredstava namenjen je srednjim školama, i to za ostvarivanje ideja koje učenici predlože i izglasaju.
Januar - Februar, 2020.
Februar - Mart, 2021.
Mart-April, 2021.