Скочи на садржај

Nova Erasmus+ godina u Srednjoj tehničkoj Skoli

Na samom početku Nove 2022. godine iz Srednje tehničke škole stižu lepe vesti.

U okviru novog ciklusa Erasmus+ programa, a od strane Fondacije Tempus, Srednjoj tehničkoj školi u Somboru na čelu sa direktorom Suzanom Vukićević, odobren je značajan međunarodni projekat 1-RS01-KA122-VET-000017235 „Preko mobilnosti do iskustva”.Projekat je  kratkoročnog karaktera mobilnosti  i u potpunosti je finansiran od strane Evropske unije.

Partner na projektu je Anatoliya Mobiliti, Turska.

Projekat “Preko mobilnosti do iskustva” traje 12 meseci i predviđa mobilnost 25 učenika druge i treće godine sa područja rada elektrotehnika i saobraćaj. Perod mobilnosti je predviđen za april/maj mesec 2022. godine u trajanju od 3 nedelje u Antaliji sa 3 profesora u pratnji.

Cilj projekta je usavršavanje stručnih znanja i veština učenika, jačanje veze između formalnog i neformalnog obrazovanja, podizanje svesti o kulturi i kulturološkim razlikama, poboljšanje jezičkih kompetencija.

Budžet projekta iznosi 69.726,00  evra.

Koordinatori projekta su Marija Vesović, profesor hemije i Srđan Pavić, profesor elektrogrupe predmeta u Srednjoj tehničkoj školi iz Sombora.

Po povratku sa raspusta, otpočeće se sa pripremnim aktivnostima. Kao i u okviru prošlog poziva, biće raspisan Poziv u okviru ustanove i svi zainteresovani učenici sa predviđenih područja rada će moći da se prijave. Prijavljeni kandidati će biti rangirani na osnovu bodovne liste, a rezultati transparentni.

Srećno!