Скочи на садржај

Представљање Високе техничке школе из Суботице матурантима

Нашу школу данас 07.02.2024. посетила је Висока техничка школа струковних студија из Суботице.
Установу су представљали:
 проф. др Сања Маравић Чисар – помоћник директора за наставу,
проф. др Златко Човић – помоћник директора за односе са јавношћу и студентима и
проф. др Ливиа Седмина – координатор за међународну сарадњу

Ова посета представљала је драгоцену прилику за наше средњошколце-матуранте да се боље упознају са студијским програмима и могућностима које пружа ова угледна високошколска установа.

Професори са Високе техничке школе представили су нашим ученицима широк спектар студијских програма, истичући услове за упис, погодности које студенти могу очекивати током свог школовања, као и могућности за добијање стипендија. Ова интерактивна презентација омогућила је нашим средњошколцима да стекну дубљи увид у различите области студија и да размотре своје будуће стручно усавршавање.

Једна од кључних тема током посете била је и могућност смештаја у студентским домовима. Професори су детаљно представили начине како студенти могу аплицирати за смештај у дому, као и услове који су везани за боравак у овим објектима. Ово је посебно значајно за наше средњошколце који разматрају опције за наставак школовања ван родног града.

Поред тога, професори су такође истакли могућности за наставак школовања у иностранству. Кроз размену програма и сарадњу са партнерима широм Европе, Висока техничка школа из Суботице пружа својим студентима прилику да стекну међународно искуство и прошире своје хоризонте. Ова опција отвара врата ка глобалном тржишту рада и омогућава студентима да се развијају у мултикултуралном окружењу.

Посета професора са Високе техничке школе из Суботице нашој средњој школи представљала је инспиративно искуство за наше ученике. Омогућила им је да добију драгоцене информације о својим будућим образовним путевима, као и да се боље припреме за кораке које ће предузети након завршетка средњошколског образовања. 


Студијски програми које нуде:

Више информација на сајту:

https://www.vts.su.ac.rs