Скочи на садржај

Лабораторијске вежбе на ВТШ-у

Протекла недеља донела је узбудљиву прилику за ученике Техничке школе – имали су привилегију да завире у свет мехатронике захваљујући сарадњи са Високом техничком школом струковних студија у Суботици.

Ученици смера Техничар мехатронике, уз подршку својих предавача Бојана Соколовића и Ђорђета Миличевића, учествовали су у лабораторијским вежбама које су их упознале са сложеним мехатроничким системима. Кроз практичне вежбе, истраживали су управљање помоћу ПЛЦ-ова, симулације на рачунару, манипулацију електропнеуматским компонентама, па чак и употребу роботских руку и других иновативних технологија.

Своју захвалност ученици су изразили професорима на стручности и преданости у организацији овог искуства. Квалитетна опрема и менторска подршка омогућили су им да успешно савладају задатке и стекну практична знања која су обогатила њихово теоријско образовање.

Свестрани развој ученика био је у фокусу, а упознавање са најновијим трендовима и техникама у области мехатронике обезбедило им је солидну основу за будуће професионалне изазове. Осим тога, ова прилика је послужила и као одлична прилика за умрежавање са колегама из других школа и проширење круга професионалних контаката.

Наставак оваквих сарадњи са Високом техничком школом у Суботици био би драгоцен за даљи развој образовног програма. Уверени смо да ће се ова плодоносна сарадња наставити и у будућности, пружајући ученицима још много инспиративних и корисних искустава.