Скочи на садржај

Лабораторијске вежбе из Мехатронике на Високој техничкој школи струковних студија из Суботице

Ученици Техничке школе су се током протекле недеље имали прилику упознати са  технологијама у области мехатронике, и то захваљујући договору између наше школе и Високе техничке школе струковних студија у Суботици.
Наиме, ученици смера Техничар мехатронике,  једна од група, су заједно са својим предметним професорима, Зораном Каралићем и Маријаном Богдановић, присуствовали лабораторијским вежбама из Мехатронике.

Током вежби, ученици су имали прилику да се упознају са мехатронским системима, као и са управљањем помоћу ПЛЦ-ова, симулацијама на рачунару, управљању са електро-пнеуматским компонентама, управљањем роботским рукама, и другим иновативним технологијама. Захваљујући стручним професорима и квалитетној опреми која је била на располагању, ученици су имали прилику да изведу задате вежбе, ураде задатке симулација на рачунару и стекну практична знања, која су на теоријским часовима обрађивали из различитих предмета.

С обзиром на то да је мехатроника у константном развоју, ученици су се током вежби упознали са најновијим трендовима и техникама у овој области, што ће им засигурно користити у будућем професионалном животу. Осим тога, ова посета је пружила ученицима прилику да упознају колеге из других школа и прошире своју мрежу професионалних контаката.

Ученици су били одушевљени овом посетом и захвални су својим професорима на организацији овакве прилике. У народном периоду лабораторијске вежбе ће похађати преостале две групе овог одељења у пратњи са предметним професорима, Бојаном Соколовићем, Срђаном Павићем и Ђорђетом Миличевићем. 

Такође, желимо да изразимо своју захвалност Високој техничкој школи струковних студија у Суботици на срдачној добродошлици и на изванредној прилици коју су нам пружили. Надамо се да ће се оваква сарадња између наше школе и Високе техничке школе наставити и у будућности.