Скочи на садржај

Извештаји са такмичења Април месец!

Протеклог викенда ученици Средње техничке школе су учествовали на више окружних и регионалних такмичења на којима су постигли сјајне резултате.

На регионалном такмичењу у Техничкој школи „Сава Мунћан“ у Белој Цркви учествовала су четири ученика другог разреда Петар Бранковић, Антонио Вајц, Милош Мороквашић, Душан Руменовић у две категорије бравар и аутомеханичар , заједно са својим менторима Дејаном Гњатовићем и Бранком Маљковићем. Ученици из категорије бравар, Петар Бранковић, Антонио Вајц, су се пласирали на републичко такмичење, освојивши екипно 2. место.

Истог дана, 1.априла 2023. у Средњој машинској школи Нови Сад, на регионалном такмичењу из програмирања робота, учествовало је четири ученика у две екипе: Лазар Зубовић , Николета Мојсијевић (4.разред) и Тамара Чавара (4.разред) , Александар Хеђи (3.разред) са менторма Маријаном Богдановић и Срђаном Павићем. Екипа Зубовић-Мојсијевић освојила је 1.место и пласман на републичко такмичење

Ученик првог разреда, наше, Средње техничке школе из Сомбора, Вељко Иђушки, са својим ментором Андрејом Марјановић, у суботу 1.априла 2023. године, у 9,00 је учествовао на окружном такмичењу из српског језика и књижевности и освојио 1.место и пласман на републичко такмичење. Истог дана у, је учествовао на међуокружном такмичењу из хемије у Хемијско-технолошкој школи у Суботици, где је након урађеног теста и након практичног рада освојио 1.место и пласман на републичко такмичење. После више десетина година, наша школа је имала такмичара на такмичењу из хемије и одмах са сјајним резултатом. Водила га је његов ментор проф. Марија Весовић.

Пето такмичење наших ученика овог викенда, а не и мање важно, било је окружно такмичење из историје. Наши ученици Михајло Цвијановић и Вељко Иђушки који су се рангирали на ово такмичење на општинском, 11.марта 2023., освојивши, 1. односно 3. место, били су једини ученици из средњих стручних школа нашег округа, првог разреда. Имали су леп број бодова, али по пропозицијама, недовољан за одлазак на републичко такмичење. Свакако смо поносни на њихов резултат који су освојили заједно са својим ментором проф. Сањом Бачић.

Свим ученицима такмичарима и њиховим менторима, честитамо!