Скочи на садржај

Дани отворених врата Високе техничке школе из Суботице

У суботу 11.марта 2023. године, ученици наше школе са професором Зораном Каралићем, посетили су Високу техничку школу у Суботици.

Висока техничка школа је отворила своја врата свим будућим студентима, професорима, школама, пословним партнерима како би се упознали са садржајем наставе, опреме, кабинета и компанијама са којима ова школа сарађује.

У овој установи се школовао велики број инжењера техничких наука који су запослени у великим компанијама, који својим идејама и иновацијама данас доприносе развоју своје друштвене заједнице, говорила је члан Градског већа задужен за образовање и културу. , Миланка Костић, која је истакла да је изузетно важно што у Суботици имају прилику да образују кадрове инжењерске струке, која је у тренду последњих неколико година, најтраженија у области индустрије.

Манифестација “Дани отворених врата” су почели у 10 часова када се присутнима пре свега обратио директор Игор Фирстнер. Након обраћања сви заинтересовани су могли да  обиђу амфитеатар, лабораторије па чак и испробају неки од експеримената, упознају се са студентима и представницима компанија које деле стипендије истичући да избором студија у овој школи прилике долазе саме од себе.

Манифестацији су присуствовали професор Зоран Каралић и ученици 3-6 одељења.