Srednja tehnička škola Sombor

...regionalni centar tehničkih struka

  • Povećaj veličinu slova
  • Podrazumevana veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Home Učenici Sekcije
Sekcije

Regionalno takmičenje u programiranju robota

Dana 21. aprila održano je u našoj školi Regionalno takmičenje u programoranju robota. Organozator takmičenja je Zajednica mašinskih škola republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Na takmičenju je učestvovalo 10 dvočlanih ekipa iz 5 gradova Vojvodine: Sombor, Novi Sad, Subotica, Pančevo i Kanjiža. Tokom takmičenja ekipe treba da "nauče" robota da reši 3 zadatka: da izađe iz lavirinta, da svojim kretanjem iscrta traženi oblik i da otvori magacin pa sakuplja predmete po terenu i odnosi ih na cilj.

Našu školu predstavljali su članovi sekcije iz robotike podeljeni u 3 dvočlane ekipe. To su učenici Nebojša Enjev, Mirko Mijanović, Petar Bubalo, Ognjen Novaković, Mario Varga i Petar Varga. Svi učenici su se vredno pripremali za ovo takmičenje i ostvarili so odličan rezultat. Nebojša Enjev i  Mirko Mijanović su osvojili 1. mesto, Petar Bubalo i Ognjen Novaković se osvojili 2. mesto , dok su  Mario Varga i Petar Varga zauzeli 6. mesto. Prva i druga ekipa su stekle pravo da učestvuju na republičkom takmičenju.

Mentori učenika za ovo takmičenje bili su rukovodioci sekcije Marijana Bogdanović i Srđan Pavić, kao i nastavnik Radovan Jelača koji se ove godine pridružio timu Robotičara.

 

Tesla Fest 2016

Od 12. do 15. oktobra učenici, članovi sekcije Robotika učestvovali su na 30 međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva "Tesla Fest" u Novom Sadu. Tamo su prikazali svoj projekat Model kvadkoptera.

 

Opširnije...
 

Sinergija 2016

Na predlog udruženja Mejker iz Novog Sada,  Članovi i rukovodioci sekcije Robotika su pozvani da učestvuju na konferenciji Sinergija 16. Konferenciju organizuje Microsoft već duži niz godina. Ove godine  konferencija je i znaku Digitalne transformacije, a EDU Sinergija, na koju smo mi bili pozvani, ja bila posvećena strateškim i praktičnim aspektima njene primene u obrazovanju. Edu sinergija je organizovana u vidu jednodnevne konferencije na kojoj su prezentovani primeri digitalne transformacije obrazovanja i unapređivanje procesa u institucijama u Srbiji. Za učenike i profesore održana je i kreativna radionica na kojoj su učenici iz tri srednje škole pokazali šta i kako rade na skecijama. Deca, učesnici, došli su iz Gimnazije "J.J Zmaj" iz Novog Sada, iz Politehničke škole iz Beograda i naše škole. Osim kreativne radionice, učenici su imali priliku da se upoznaju sa Sway-om i OneNote-om. Predavanja su držali članovi ministarstava republike Srbije,  stručnjaci iz Microsofta, prosvetni radnici sa iskustvom u Digitalizaciji rada ili škola... Marijana Bogdanović je sa osnivačem udruženja Mejker, Zoranom Rončevićem održala predavanje sa temom Kreativne radionice na kojem je predstavljen rad sekcije za robotiku.

Većinu predavanja su odslušali i Srđan Pavić, Milorad Nedeljkov i Ljilja Davidov, a učenici koji su kreirali radionicu i pokazali šta se radi u našoj školi su: Dejan Bogdanović, Lazar Momčilović, Dušan Radelić, Mirko Mijanović, Nebojša Enjev, Dušan Horvat, Aljoša Križan i Petar Varga.

 

 

Sekcija Robotika STŠ opet na mapi sveta

Sekcija Robotika STŠ opet na mapi sveta

Višestruko nagrađivana Sekcija Robotika Srednje tehničke škole ponovo je

učestvovala na svetskom događaju.

U subotu 10. septembra 2016. godine, u Masters centru Novosadskog sajma održana je

manifestacija Balccon 2k16 (Balcan Computer Congres). Ova manifestacija polako

postaje jedan od najvažnijih IT događaja, a mladi robotičari su pozvani da sa

članovima novosadske sekcije učestvuju u mejkerskoj arduino radionici. Osim

učešća na radionici, učenici su imali priliku da prate zanimljiva predavanja o

novim tehnologijama u čijem je centru 3D tehnologija štampanja. Takođe, naši

učenici su imali priliku i da sami pokažu šta znaju i umeju.

Pored vrednih iskustava, učenici i njihovi mentori su dobili poklone i stekli

prijatelje i iz zemlje i inostranstva koji su otvorili nove mogućnosti rada i

napredovanja. Učenici su dobili podstrek da rade još bolje i da daju dobar primer

drugim učenicima i školama.


 

MSc Srđan Pavić

 

 

Regionalno takmičenje programiranja robota

Članovi sekcije Robotika ponovo osvajaju nagrade

Podmlađena i potpuno nova sekcija Robotika nastavlja stazama slave.

Na Regionalnom takmičenju u programiranju robota, koje je održano 02.04.2016. godine u Novom Sadu, naši đaci podeljeni u timove, osvojili su ekipno prvo, drugo i četvrto mesto. Ekipa Vulkanizeri koju čine Dejan Bogdanović i Lazar Momčilović osvojila je prvo mesto, ekipa Majstori koju čine Dušan Radelić i Nebojša Enjev osvojila je drugo mesto, a ekipa Rubikovo Srce koju čine Petar Varga i Mirko Mijanović osvojili su četvrto mesto. Ekipe Vulkanizeri i Majstori su izborili i plasman na Republičko takmičenje, dok je ekipi Rubikovo srce treće mesto izmaklo za samo 0,3 boda.

Čestitamo našim đacima i želimo im puno uspeha na Republičkom takmilčenju, koje će se održati u maju u Zaječaru.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Doniraj

Oracle Partner

Baner
Custom Search

Aktivni korisnici

Imamo 34 gostiju na mreži

-So-Web-Hosting.com

Prijava

Baner

Vremenska prognoza


stsbaner1.gif