Srednja tehnička škola Sombor

...regionalni centar tehničkih struka

  • Povećaj veličinu slova
  • Podrazumevana veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Home Vesti
vesti

Novi računari u računarskoj laboratoriji.

Srednja tehnička škola neprestano se razvija i unapređuje. Tokom zimskog raspusta nabavljeni su i instalirani najnoviji računari u računarsku laboratoriju u zgradi 2.

Po rečima nastavnika ovi računari zadovoljavaju i premašuju potrebe nastave, tako da će učenici biti motivisaniji za rad.

 

Računari su nabavljeni sredstvima koje je obezbedio Telekom Srbija.

 

 

Učenik Srednje tehničke škole četiri puta dobitnik nagrade za talente

Učenik generacije Srednje tehničke škole, Dejan Bogdanović, dobio je još jednu nagradu. U sredu 13. decembra 2017. u holu Pokrajinske vlade održano je svečano uručenje nagrada mladim talentima i njihovim mentorima koji su postigli vrhunske rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Dejan i njegov mentor Goran Matijević nagrađeni su iz oblasti tehnike, jer su sa svojim projektom Pametna kuća osvojili prvo mesto ne Republičkom takmičenju iz Robotike i interfejs tehnologije Robo int invent i zlatnu medalju na Olimpijadi tehničkog stvaralaštva mladih jugoistočne Evrope.  Dejan je od Pokrajinskog sektretarijata za sport i omladinu dobio ovu nagradu četvrti put. Dejan je svake godine tokom pohađanja srednje škole osvojio bar jednu prvu nagradu na državnim takmičenjima.

 

Talenti 

Obavezno osiguranje