Srednja tehnička škola Sombor

...regionalni centar tehničkih struka

  • Povećaj veličinu slova
  • Podrazumevana veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Home Obaveštenja Одличан викенд за Средњу техничку школу

Одличан викенд за Средњу техничку школу

Прошлог викенда наши ученици Средње техничке школе су учествовали на такмичењима из  три области: машинство, роботика и саобраћај.  На овим такмичењима остварили су одличне резултате.

У петак 13.4.2018. у нашој школи је одржано XVI обласно такмичење ученика машинских школа Републике Србије Регион Север у два образовна профила: аутомеханичар и брава. Учествовали су ученици из 11 средњих школа. Такмичење је отворио директор Средње техничке школе Јанош Хорват у присуству градског секретара за образовање Горана Тодорића и председника Заједнице машинских школа Регион Север мр Милорада Илића. Укупно се такмичило 19 аутомеханичара и 15 бравара.

Најбољи у конкуренцији аутомеханичара је био Борис Билек из МШ Панчево, а у конкуренцији бравара прво место је припало Марку Јовановићу из СМШ Нови Сад.

Ученик наше школе Никола Војкић је освојио 3. место, док је Немања Љуштина био 6. у конкренцији аутомеханичара. Бравари Кристијан Острогонац и Немања Јакшић су освојили 3. и 4. место. На основу успеха, пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано у Трстенику почетком маја остварили су Никола Војкић, Кристијан Острогонац и Немања Јакшић.

У екипној конкуренцији наша школа је освојила 2. место у конкуренцији аутомеханичара, што је уједно и успех ментора Марина Голуба и 3. место у конкуренцији бравара са ментором Бранком Маљковићем.

Такође у петак 13.4.2018. године  у Средњој машинској школи у Новом Саду одржано V регионално такмичење у Програмирању робота, регион Север. На такмичењу је учествовало 8 двочланих  екипа из четири школе из региона. Ученици наше школе Петар Бубало и Огњен Новаковић освојили су прво место и тиме се пласирали на Републичко такмичење, док су ученици Дејан Плавшић и Виктор Салај освојили четврто место. У екипној конкуренцији наша школа је освојила прво место. Ментори ученицима за ово такмичење били су Маријана Богдановић и Срђан Павић.

На XXV Републичком такмичењу саобраћајних школа одржаном у Пожаревцу од 13-15 априла, у конкуренцији 29 школа Средња техничка школа је заузела високо 4 место у екипном пласману.

 

Doniraj

Oracle Partner

Baner
Custom Search

Aktivni korisnici

Imamo 35 gostiju na mreži

-So-Web-Hosting.com

Prijava

Baner


stsbaner1.gif