Srednja tehnička škola Sombor

...regionalni centar tehničkih struka

  • Povećaj veličinu slova
  • Podrazumevana veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Home Obaveštenja Blog kao priručnik u praktičnoj nastavi

Blog kao priručnik u praktičnoj nastavi

Blog kao priručnik u praktičnoj nastavi

Po četvrti put za redom u Belexpocentru i prostorijama hotela „Holiday Inn“ u Beogradu, je od 9. do 11. februara  2017 održana Međunarodna konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja u ovom delu sveta kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT).


Organizator je British Council u saradnji sa  Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvojaMinistarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Centrom za promociju nauke, Privrednom komorom Srbije, kompanijom Skills i drugim partnerima.

Svake godine posetioci događaja „Nove tehnologije u obrazovanju" su u mogućnosti da čuju i upoznaju stručnjake, inovatore, entuzijaste i partnere iz regiona, ali i celog sveta.

Teme o kojima se govorilo na konferenciji odnosile su se na upotrebu IKT u predškolskom, osnovnom, srednjem, visokom i inkluzivnom obrazovanju, razvoju liderstva u školama i razvoju ljudskih resursa.

Događaj je u toku tri dana konferencije okupio oko 6.000 učesnika i preko 180 predavača.

Jedan od predavača je bila i Ljilja Davidov, nastavnik praktične nastave u Srednjoj tehničkoj školi, koja je prezentovala svoj rad „Blog kao priručnik u praktičnoj nastavi“ o načinu kako primenjuje mogućnosti IK tehnologija u svojoj nastavi sa učenicima iz smera Autoelektričar. Ona, naime, već šest godina piše blog sa praktično primenljivim uputstvima iz oblasti autoelektrike pod nazivom AUTOMOTIV OSNOVE. Na taj način omogućava učenicima pristup materijalu koji treba da ih pripremi za čas prakse u školskoj radionici sa bilo kog uređaja i u vreme koje im odgovara. Sadržaj bloga je jedinstven kod nas i u regionu, pa ga koriste i nastavnici iz susednih zemalja, kao i kolege koji predaju u srodnim smerovima. Prezentacija je odlično prihvaćena, nastavnica pozvana na dalju saradnju sa British Council-om, jer je mali broj ovakvih primera u oblasti stručnog obrazovanja, naročito u praktičnoj nastavi.

 

 

U najavi

5.marta se obeležava Dan energetske efikasnosti. Tema o kojoj se već dugo govori i koja je veoma aktuelna kod nas i u svetu. Nastavnica Srednje tehničke škole Ljilja Davidov već treću godinu organizuje tribine i predavanja na ovu temu, sa ciljem širenja svesti o ekološkoj potrebi za efikasnim korišćenjem energije. Pored saradnje sa nastavnicima iz škole, ova aktivnost se realizuje i uz saradnju sa osnovnim školama, organizacijama i udruženjima na lokalnom, regionalnom i pokrajinskom nivou i ove godine će se odvijati 6.marta (ponedeljak), u zgradi sa radionicama tehničke škole, Petra Drapšina 1, u periodu od 12.00 do 14.00.

Ove godine će biti realizovana i saradnja sa Agencijom za energetiku  Grada Novog Sada, čiji direktor,  doc.dr.Aleksandar Ašonja će održati dva predavanja: Energetska efikasnost na nivou opština i Obnovljivi izvori energije u RS. Predstavnici nekih fakulteta i visokih škola će takođe prezentovati svoje aktivnosti u ovoj oblasti, kao i stalna saradnica dipl.inž. Marijeta Štampfer iz JKP Čistoća. Pored učenika tehničke škole ovom događaju pozvani su da prisustvuju  nastavnici i učenici završnog razreda osnovnih škola kako bi se informisali o budućim usmerenjima, kao i predstavnici lokalne samouprave.

 

 

Doniraj

Oracle Partner

Baner
Custom Search

Aktivni korisnici

Imamo 12 gostiju na mreži

-So-Web-Hosting.com

Prijava

Baner


stsbaner2.gif