Srednja tehnička škola Sombor

...regionalni centar tehničkih struka

  • Povećaj veličinu slova
  • Podrazumevana veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Home Obaveštenja Takmičenje iz Programiranja

Takmičenje iz Programiranja

Školska godina koja je na izmaku bila je veoma uspešna za maturanta Srednje tehničke škole u Somboru Nikolu Trivića, elektrotehničara računara. Na Okružnom takmičenju iz informatike, koje je organizovalo Društvo matematičara Srbije, on je osvojio prvu, a potom na Državnom takmičenju treću nagradu. Usledilo je takmičenje tehničkih škola iz informatike. Na Opštinskom takmičenju bio je drugi, a na Državnom prvenstvu u Beogradu osvojio je prvo mesto, koje mu je osim ličnog i priznanja školi koju pohađa, donelo i vredne nagrade.

 

 

- Takmičenje je bilo dobro organizovano, zadaci teški, konkurencija jaka. Dugo sam se pripremao, pa su i moja očekivanja od ovog takmičenja bila velika. Imali smo tri sata na raspolaganju, a radili smo logičke i algoritamske probleme koji zahtevaju razmišljanje. To ne možete naučiti za kratko vreme, potreban je kontinuiran rad – prepričava svoje utiske sa takmičenja Nikola Trivić.

- Takmičenje elektrotehničkih škola ovakvog tipa je prvi put organizovano u Srbiji. Učestvovalo je 29 ško-la, a da bi neka škola učestvovala na takmičenju, profesor je bio u obavezi da zajedno sa učenicima napravi zbirku zadataka. Od 29 škola koliko je učestovalo, mojih 5 učenika se plasiralo na završnicu takmičenja. Ako ćemo u procentima, 20 posto ukupno plasiranih učenika je iz somborske Srednje tehničke škole i ja sam na sve njih veoma ponosna. U Nikolin uspeh sam verovala, jer se rad i trud morao kad-tad isplatiti – kaže profesorka Marija Jandrić.

Nikola Trivić planira da upiše Računarski fakultet  ukoliko dobije stipendiju. U kombinaciji su još i Elektrotehnički ili Fakultet  tehničkih nauka, jer svakako u budućnosti želi da se bavi programiranjem. Šta god da odluči, ne sumnjamo da će biti uspešan,  jer  kako reče njegova profesorka Jandrić, za Nikolu će se tek čuti.

Danijela Mirčeta: Somborske novine

 

Doniraj

Oracle Partner

Baner
Custom Search

Aktivni korisnici

Imamo 9 gostiju na mreži

-So-Web-Hosting.com

Prijava

Baner


stsbaner2.gif